Ruach

Vanaf 27 september 2023 | "Gereformeerde Kerk Zwartebroek" Platanenstraat 3

Ruach betekenis

Ruach betekent adem of wind. In het oude testament wordt het woord Ruach gebruikt om te verwijzen naar de aanwezigheid van God. Het is onzichtbaar, maar ontzettend krachtig. De Geest maakt dat we ons mogen verbinden met de God die ons maakte. Door in verbinding met Hem te leven mag je een ontzettend rijk leven leven.

Voor wie ?

Voor iedereen die meer wil ontdekken in de bijbel. Elke avond gaan we in gesprek rondom de open bijbel. Onder leiding van ds. F van Velzen gaan we op zoek naar wat de Heilige Geest ons wil zeggen. Ga met ons mee op ontdekkingstocht.

Informatie

De gespreksgroep Ruach wordt jaarlijks georganiseerd door de Gereformeerd kerk en de Hervormde Gemeente van Zwartebroek/Terschuur.
De locatie wisselt per jaar.

Wanneer?
Woensdag: 27 september, 11 oktober, 25 oktober, 15 november, 29 november, 13 december

Waar?
Gereformeerde Kerk, Platanenstraat 3 in Zwartebroek

Hoe laat?
Inloop 19.45 uur met koffie of thee en 20:00 uur start avond

Thema 2023

Luisteren naar Openbaring

Moeilijk boek, dat Openbaring, denk je misschien. Op verzoek van sommige deelnemers willen ons toch eraan wagen. Waar gaat het over: over de tijd van de mensen aan wie Johannes dit schreef in de eerste eeuw? Over onze eenentwintigste eeuw? Over een nog latere eeuw, de eindtijd, wanneer dat ook mag zijn? En wat wil de Heer dan eigenlijk ermee zeggen? Vragen genoeg.

Samen gaan we zoeken naar antwoorden en kijken hoe dit boek raakt aan de wereld waarin wij leven, een wereld met oorlogen en rampen, de macht van overheden en techbedrijven, kerkverlating en christenvervolging. We verwachten dat dit bijzondere Bijbelboek dichter bij je zal komen.

meer informatie?

Neem contact op met:

Janneke van Rijn 0625316639

Harry Buitink 0657548482

X