Nieuws

Een overzicht van alle nieuwsberichten

Geheimzinnig bezoek week 3 de foto’s

Niet zoveel tijd om foto’s te maken deze keer, want er moest heel hard nagedacht worden deze episode. Papa Pjotr zat namelijk met een groot dilemma.
Terwijl hij op het bezoek van Jezus wachtte met al zijn cadeaus en lekkere eten, kwam er telkens ander bezoek langs dat ook wel een cadeautje kon gebruiken. Wat moest hij nu doen? Weggeven of voor Jezus bewaren?

De kinderen schreven in groepjes een adviesbrief en die mochten ze voorlezen. Natuurlijk in de stoel van Papa Pjotr!

 

Geheimzinnig bezoek week 3: Wijsheid

De kinderen van de kindernevendienst zijn inmiddels aanbeland bij de derde week van het speciale adventsproject: ‘Geheimzinnig Bezoek’. Met deze link komt u bij het thuisboekje van deze week, waarmee u ook thuis in uw gezin met het project aan de slag kunt!

Tot aanstaande zondag!

Het kindernevendienst-team.

 

De voorgaande thuisboekjes:

Week 1

Week 2

Oproep Vakantie Bijbel Week

Elke zomer is er in onze dorpen een Vakantie Bijbel Week.

Dit is natuurlijk hartstikke leuk, maar ook heel belangrijk om volwassenen en kinderen op deze laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met het evangelie. Voordat de VBW kan beginnen moet er natuurlijk wel het een en ander georganiseerd worden.
De Vakantie Bijbel Week wordt georganiseerd door de stuurgroep, subgroepen en heel veel vrijwilligers. Wij zijn als stuurgroep op zoek naar een enthousiast lid welke zich richt op onze tieners! Help mee in het enthousiaste VBW team om de kinderen ook in 2018 weer een fantastische Vakantie Bijbel Week te geven! Stuur snel een e-mail naar vbwterbroek@gmail.com of spreek een van ons aan voor opgave of meer info.
We rekenen op onze gemeentes.

Namens de Stuurgroep
Melissa van de Bunt
Bert van de Glind
Marit Verboom
Rick Westeneng
Roxenne Veluw
Kalinda van Veen

 

Bloemschikking veertig dagen tijd 2018

“Niet helpen dragen!”

25 maart Palmzondag:
Johannes 19: 30 en Matteüs 26: 69-75

Als Jezus na zijn gevangenneming wordt verhoord door de hogepriester, zit Petrus buiten op de binnenplaats.
Hij ontkent drie keer ook maar iets met Jezus te maken te hebben! Hij is bang en durft niet voor zijn vriendschap met Jezus uit te komen.
Toch is er ook hoop voor de toekomst als Jezus uitroept aan het kruis: “Het is volbracht!”

Symboliek
U ziet deze ontkenning verbeeld in de drie rode rozen, die als teken van de liefde uit de donkere stenen  komen, maar ze zijn geknakt! Dit zegt al genoeg.
Het mos en de klimop zijn toch tekenen van hoop voor de toekomst.

 

 

 

 

Siendienst 25 maart 2018

Er komt weer een Siendienst aan!

Deze wordt gehouden op zondag 25 maart om 15.00 uur.

Voorganger tijdens deze dienst is ds. Helder en onze eigen band Message zal de dienst muzikaal begeleiden.

Het belooft een mooie dienst te worden!

‘De hemel op aarde’ week 4

‘De Hemel op Aarde Week 4’
Een grote groep kinderen uit Terbroek doet deze adventstijd mee aan  ‘De Hemel op Aarde’ van verhalenbureau Staf & Zo onder leiding van Melanie van de Peut. Bij dit project zijn de kinderen zelf de hoofdrolspelers in een verhaal, dat elke zondag weer een hoofdstuk verder gaat. Ook thuis kunnen ze met het verhaal aan de slag met het speciale adventsdagboekje: ‘De Hemel op Aarde Thuis’. Zo kun je als gezin samen meeleven met het project. Het dagboekje is elke week te downloaden op onze website. Hierbij de allerlaatste week:

De Hemel op Aarde Thuis.
Download hier het adventsdagboekje voor Thuis.  Week 4. Jezus

Veel kijk, lees en doe-plezier!

 

Het kindernevendienstteam.

‘De Hemel op Aarde’ Week 3

Een grote groep kinderen uit Terbroek doet deze adventstijd mee aan ‘De Hemel op Aarde’ van verhalenbureau Staf & Zo onder leiding van Melanie van de Peut. Bij dit project zijn de kinderen zelf de hoofdrolspelers in een verhaal, dat elke zondag weer een hoofdstuk verder gaat. Ook thuis kunnen ze met het verhaal aan de slag met het speciale adventsdagboekje: ‘De Hemel op Aarde Thuis’. Zo kun je als gezin samen meeleven met het project. Het dagboekje is elke week te downloaden op onze website. Deze week alweer de derde aflevering.

De Hemel op Aarde Thuis.
Download hier Week 3. ‘Alles wordt Nieuw’.

Veel kijk, lees en doe-plezier!

Het kindernevendienstteam.

‘De Hemel op Aarde’ week 2

De hemel op aarde week 2: Wereldplan

Een grote groep kinderen uit Terbroek doet deze adventstijd mee aan  ‘De Hemel op Aarde’ van verhalenbureau Staf & Zo onder leiding van Melanie van de Peut. Bij dit project zijn de kinderen zelf de hoofdrolspelers in een verhaal, dat elke zondag weer een hoofdstuk verder gaat. Ook thuis kunnen ze met het verhaal aan de slag met het speciale adventsdagboekje: ‘De Hemel op Aarde Thuis’. Zo kun je als gezin samen meeleven met het project. Het dagboekje is elke week te downloaden op onze website. Als je in week 1 nog niet begonnen was, de weken zijn ook los te volgen. Hierbij week 2:

De Hemel op Aarde Thuis.
Download hier week 2: Wereldplan

Veel kijk, lees en doe-plezier!
Het kindernevendienstteam

‘De Hemel op Aarde’ week 1

‘De Hemel op Aarde’
Download hier het adventsdagboekje voor Thuis.

Een grote groep kinderen uit Terbroek doet deze adventstijd mee aan  ‘De Hemel op Aarde’ van verhalenbureau Staf & Zo onder leiding van Melanie van de Peut. Bij dit project zijn de kinderen zelf de hoofdrolspelers in een verhaal, dat elke zondag weer een hoofdstuk verder gaat. Ook thuis kunnen ze met het verhaal aan de slag met het speciale adventsdagboekje: ‘De Hemel op Aarde Thuis’. Zo kun je als gezin samen meeleven met het project. Het dagboekje is elke week te downloaden op onze website. Deze week de eerste aflevering:

De Hemel op Aarde Thuis.
Download Week 1: Engelen

Veel kijk, lees en doe-plezier!
Het kindernevendienstteam.

X